Baccano

La ricetta

Costolette di Abbacchio

con panatura di Grissini, Pecorino

e Mentuccia

Lamb chop breaded with Pecorino Cheese, Mint and Bread Sticks

Ingredienti / Ingredients


Per 4 persone
800 g. di costolette di Abbacchio Romano IGP
200 g. di grissini
150 g. di Pecorino Romano DOP
3 uova
1 mazzetto di mentuccia romana
Olio EVO, sale e pepe q.b.

For 4 persons
800 g. Abbacchio Romano PGI chops
200 g. of bread sticks
150 g. Pecorino Romano PDO
3 eggs
1 bunch of roman wild mint
Extra virgin olive oil to taste
Salt and pepper to taste.


Preparazione / Preparation


Tagliare le costolette di abbacchio una per una. In una ciotola, sbattere accuratamente le uova. Preparare una panatura di grissini schiacciati, pecorino romano grattugiato e mentuccia romana tritata. Passare le costolette prima nell’amalgama di uova, poi nella panatura. In una padella, aggiungere dell’olio extravergine d’oliva e, una volta caldo, scottare le costolette di abbacchio da ambo i lati. Si consiglia una cottura media o medio sangue e l’abbinamento con della cicoria ripassata con olio evo, aglio e peperoncino.

Cut the lamb chops one by one. In a bowl, beat the eggs thoroughly. Prepare a breading of crushed bread sticks, Roman pecorino and chopped mint. Dip the chops first in the egg, then in the breadcrumbs.In a pan, add extra virgin olive oil and, when hot, sear the lamb chops on both sides. We recommend cooking the lamb medium or medium rare and serving with the chicory refried in olive oil, garlic and chilli.